87 Bijzondere Bassen

De meest ceatieve bassen!

Bijzondere bassen van serieuze muzikanten

Bijzondere bassen: op deze pagina vind je veel creaties die je zullen verbazen. Het is ongelooflijk waar je al niet een bas van kunt maken! Een prullenbak, een wastobbe, een koffer, een whiskyfles, een ballon… er zijn blijkbaar ontelbaar veel mogelijkheden!

Wat opvalt, is dat de bespelers van deze bijzondere bassen heel serieus bezig zijn met muziekmaken. Dit is beslist geen grap! Zie bijvoorbeeld Mark Deutsch met zijn Bazantar of de wastobbe blues.

Aluminium contrabas

De aluminium contrabas, een prachtig, blinkend monster, heeft hier ook een plaatsje verdiend. Ik heb op deze site een pagina over  aluminium contrabas gemaakt.

Bas ukelele

Een link naar een pagina over de bas ukelele. Ik hoorde van iemand die er een heeft dat het geluid een heel eind in de buurt komt van dat van een contrabas. Zelf heb ik hem nog niet van nabij gehoord.

Scheelt wel een boel gesjouw natuurlijk. Dan hoef je als contrabassist de grap ‘Had je maar fluit moeten gaan spelen’ ook niet meer te horen, als je na een optreden met je contrabas loopt te sjouwen. Het is niet meer te tellen hoe vaak ik die grap gehoord heb.

De fotogalerij

Click of tap op een foto voor het galerij effect en voor vlot scrawlen, te beginnen met de tweede foto voor mensen die op hun telefoon kijken.

De Bazantar

De wastobbebas ragtime blues

De Ballonbas

Naar de volgende Baspagina.

Terug naar het Basoverzicht.