Daar heb je ze weer!

Mainstream met een twist

De muziek

We spelen jazzstandards uit het Great American Songbook. Het is de liefde voor die muziek die ervoor zorgt dat we elke week tijd vinden om met elkaar te spelen. Domi Aerts op zijn semi akoestische jazz gitaar (zie deze pagina) en ik, Philip Baumgarten, op de contrabas. Onze naam hebben we veranderd: van 2GetherAgain naar Daar heb je ze weer!

Domi Aerts

Als 10-jarige snuffelde ik voor het eerst aan het instrument dat mij daarna altijd bleef fascineren: de gitaar, hoewel het nog een jaar of vijf duurde voordat ik hem ging bespelen.

Met vrienden in je eigen popband spelen, dat was het helemaal. Al snel speelden we eigen werk, van symfonische rock tot reggae en zelfs punkachtige nummers.

Na veel omzwervingen kwam ik uiteindelijk op het Gronings conservatorium terecht, waar ik me bekwaamde in de klassieke gitaarmuziek. Daarnaast speelde ik veel jump ‘n’ jive en rythm and blues, en steeds vaker jazz. Met Philip Baumgarten heb ik in diverse bezettingen gespeeld – o.a. jarenlang als jazzduo in café de Spieghel in Groningen.
Domi Aerts

Over mij, Philip Baumgarten

kun je aardig wat vinden op deze site. Ik ben een jazzbassist, jazz is mijn grote liefde in de muziek. Soms speel ik ook aan jazz verwante stijlen.

Zoals Domi hierboven zegt: de basis van ons duo werd gelegd in jazzcafé de Spieghel, begin negentiger jaren. Daar speelde we jarenlang elke maand een keer of vijf tot tien tot diep in de nacht, in een ruimte die blauw zag van de rook. Als ik thuis was, ging ik douchen, maar nog steeds stonk ik naar rook. Niets hielp. Toch een hele fijne herinnering, omdat ik het heerlijk vind om met Domi te spelen en op te treden!
Met Domi speelde ik vroeger ook in Pau Brasil, een Braziliaans band met Izaline Calister op zang.
Philip Baumgarten

Terug naar de bands pagina.