Play it Hard

Hardbop zoals het gespeeld moet worden

play it hard, a hardbop band

De stijl

Deze hardbop jazzformatie speelt gewoon hele lekkere jazz. Hardbop is ontstaan na de bebop, bouwt voort op de jazztraditie en vermengt invloeden vanuit de blues, gospel en latin daarmee.

Charles Mingus en Ray Brown

Als gevolg van de rol die virtuozen zoals Charles Mingus en Ray Brown speelden in de ontwikkeling van dit genre, werden de baspartijen meer gevarieerd dan in de bebop.

Toegankelijk

De bedoeling van hardbop was deels om toegankelijker te zijn voor een publiek dat bebop niet kende, of niet echt open stond voor bebop. De Amerikaanse auteur David H. Rosenthal stelde in zijn boek Hard Bop dat het genre grotendeels voortkwam uit een generatie Afro-Amerikaanse muzikanten die opgroeiden in een periode waarin bop en rhythm-and-blues dominante vormen van zwarte Amerikaanse muziek waren. Jazz was in die tijd populair. platen maken was toen nog een serieuze inkomstenbron voor jazzmusici.

Play it hard

Onze inspiratie

Wij laten ons inspireren door jazzformaties als The Cannonball Adderley Quintet en Art Blakey & The Jazz Messengers. Natuurlijk met onze eigen twist!
Anyway: we play it the hard(bop) way!

Bezetting

Vincent Grit – toetsen
Harry Broekman – tenor saxofoon
Pavel Shcherbakov – trompet
Theo Kammenga – drums
Philip Baumgarten – contrabas.

Boekingen

Theo Kammenga: 06-53593300, e-mail

Website

Play it hard heeft ook een eigen website.

Play it Hard in Glimmen
3 video's

Fotogalerij

Click of tap op een foto voor het galerij effect en vlot scrawlen.

Naar de volgende Bands pagina.

Terug naar de Bands pagina.