Pot Baumgarten van Astenrode

Tussen volksmuziek en jazz

contrabas

De muziek

Trekzakspeler Peter Pot, bassist Philip Baumgarten en percussionist René van Astenrode spelen op meeslepende wijze een kruising van volksmuziek en jazz. Schitterende ballades, maar ook opzwepende ritmes. Eigenzinnige luistermuziek, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld. Alle groepsleden leveren compositorische bijdragen, maar Peter Pot schrijft de meeste nummers.

Pot Baumgarten van Astenrode

Peter Pot

Zoals Peter Pot op de trekzak speelt, blijkt het een subtiel en kunstzinnig instrument. Soms zacht en op andere momenten swingend en met power. Pot kiest voor nieuwe avonturen die de grenzen van het instrument verleggen. Zijn stijl van improviseren is uniek. Peter Pot wordt algemeen beschouwd als een van de beste trekzakspelers van Nederland.

Philip Baumgarten

Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg de duo cd The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism.

René van Astenrode

Een aantal jaren geleden is René van Astenrode (marimba, drums en percussie) bij het trio gekomen. René levert nu ook prachtige compositorische bijdragen en arrangementen voor het repertoire. René is een uitmuntende jazzdrummer en een graag geziene gast op jazz sessies.

Website

Pot Baumgarten van Astenrode heeft zijn eigen website.

Contact Pot Baumgarten van Astenrode

Je kunt contact opnemen met ons door te mailen.

 

Innamorato, geschreven door Peter Pot

Fotogalerij

Click of tap op een foto voor het galerij effect en vlot scrawlen.

contrabas

Het album Home

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwste cd, maar we hebben onze laatste cd ook in de aanbieding. Voor slechts €12 is hij voor jou! Je kunt deze cd bestellen door €12 te storten op rekening NL89 INGB0005831416 t.n.v. P.W.L.M. Baumgarten te Groningen. Vergeet niet om voor een vlotte afwerking te mailen en duidelijk je naam, adres en de titel van de CD te vermelden!

Koop tracks van deze cd op Amazon.

Lees een recensie van Home door Moors Magazine.

Naar de volgende Bands pagina.

Terug naar de Bands pagina.