Pot Laban Baumgarten

Tussen volksmuziek en jazz

pot laban baumgarten

De muziek

Pot Laban Baumgarten: de band speelt eigenzinnige luistermuziek in een bezetting van trekzak, bas en percussie, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld. We schrijven onze eigen muziek, met af en toe een uitstapje naar een bestaande melodie. Zo spelen we nu bijuvoorbeeld Canzion y Danza, een nummer dat René van Astenrode nog heeft ingebracht – maar dan verfrissend anders dan het (klassieke) origineel. Elk bandlid draagt composities bij, maar de meeste zijn van de hand van Peter Pot, de bewaker van de Europese traditie in de band. Peter Pot is op de trekzak begonnen met het spelen van volksmuziek. Ondertussen heeft hij een geheel eigen stijl van spelen en componeren ontwikkeld. Philip Baumgarten en Freek Laban zorgen voor Latin, jazz en pop invloeden.

Peter Pot

Peter Pot

Zoals Peter Pot op de trekzak speelt, blijkt het een subtiel en kunstzinnig instrument. Soms zacht en op andere momenten swingend en met power. Pot kiest voor nieuwe avonturen die de grenzen van het instrument verleggen. Zijn stijl van improviseren is uniek. Peter Pot wordt algemeen beschouwd als een van de beste trekzakspelers van Nederland.

Philip Baumgarten

Philip Baumgarten

Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot van een kwart eeuw  – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg de duo cd The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism.

Freek Laban
Pot Baumgarten Laban

René van Astenrode  heeft de groep verlaten. We werken nu met een prachtige nieuwe drummer, namelijk Freek Laban. De muziek wordt kleiner, intiemer en subtieler, wat heel goed bij ons past. We zijn heel enthousiast hierover, zoals je merkt.

Contact Pot Laban Baumgarten

Je kunt contact opnemen met ons door te mailen.

Website

Pot Baumgarten Laban heeft zijn eigen website.

The album Izabel by Pot Baumgarten van Astenrode
Izabel

Izabel, het laatste album van de formatie met René van Astenrode. Je kunt het bestellen door €12 te storten op rekening NL89INGB0005831416 t.n.v. P.W.L.M. Baumgarten te Groningen. Vergeet niet om voor een vlotte afwerking te mailen en je naam, adres en de titel van het album te vermelden.

Recensie

Zie een fijne recensie in Moors Magazine!

Innamorato

Fotogalerij

Click of tap op een foto voor het galerij effect en vlot scrawlen.
Foto’s o.a. Frank Kleinleugenmors

contrabas

Het album Home

Een paar jaar geleden hebben we Home opgenomen. Voor slechts €12 is hij voor jou! Je kunt deze cd bestellen door €12 te storten op rekening NL89 INGB0005831416 t.n.v. P.W.L.M. Baumgarten te Groningen. Vergeet niet om voor een vlotte afwerking te mailen en duidelijk je naam, adres en de titel van het album te vermelden!

Koop tracks van deze cd op Amazon.

Lees een recensie van Home door Moors Magazine.

Naar de volgende Bands pagina.

Terug naar de Bands pagina.